Özel Etkinlikler ve Butik Toplantılar Destinasyonu Olarak Prens Adaları’nın Mevcut Durumu ve Potansiyeli

Boğaziçi Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği blümünden bir dizi öğrenci Adalar'ın turizm potansiyelini ele alan bir tez hazırladılar. "Özel Etkinlikler ve Butik Toplantılar Destinasyonu Olarak Prens Adaları’nın Mevcut Durumu ve Potansiyeli" başlıklı tezin özeti aşağıda verilmektedir. Ayrıca tezi aşağıda bulunan bağlantıdan indirebilirsiniz.

ÖZET

Özellikle, özel etkinlikler ve butik toplantılar bazında değerlendirildiğinde “Event Turizm”, turizm sektörü içinde artan bir öneme sahiptir. Prens Adaları için düşünüldüğünde ise bu çalışmanın, destinasyondaki turizm çeşitliliğini artırmanın yanı sıra var olan turizm potansiyelini mevsimlere yayarak bölge turizmine katkı sağlaması olağandır. Bu çalışmanın temel hedefi Prens Adaları’nın mevcut durumunu ve muhtemel turizm potansiyelini özel etkinlikler ve butik toplantılar bazında analiz etmektir. Söz konusu mevcut ve potansiyel durum; mevcut imkânlar ve yatırımlar, tarihi ve kültürel cazibe merkezleri ve aktiviteler, koruma yöntemleri, destek ve işbirliği, destinasyon maliyeti ve muhtemel etkileri içine alan Kavramsal Model ile bağlantılı olarak değerlendirilmiştir.

Bu çalışma tanımlayıcıdır ve alan araştırmasına dayalıdır. Yargısal (Judgemental) ve Kartopu Örneklem (Snowball Sampling) yöntemleri kullanılmıştır. Ayrıca, toplantı salonları olan oteller, etkinlik/organizasyon firmaları, STK’lar, Adalar Belediyesi yetkilileri ve Anadolu Club yöneticileri ile yarı yapılandırılmış görüşme tekniği (semi-structured interviews) kullanılarak röportajlar yapılmıştır.

Bulgular, Adalar’da özel etkinlikler ve butik toplantılar açısından bir potansiyelin varlığını ortaya koymaktadır, ancak; Prens Adaları alternatif aktiviteleri ve özel organizasyonlar/butik toplantılar bazında kendisini geliştirebilmesi için mevcut imkânlarını ve yatırımlarını geliştirmeli, İBB, yerel yönetimler, organizasyon firmaları ve oteller gibi farklı paydaşlar arasında profesyonel bir koordinasyon oluşturmalıdır.

Tezin bütününü indirmek üzere tıklayınız.

Bookmark and Share
Buradasınız: Anasayfa Haberler Türkçe Akademik Özel Etkinlikler ve Butik Toplantılar Destinasyonu Olarak Prens Adaları’nın Mevcut Durumu ve Potansiyeli